הכנסת משנה שפה: הצעת חוק לתיקון "הגדה המערבית" ל-"יהודה ושומרון" אושרה בוועדת השרים
הצעת חוק חדשה של ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית) לתיקון השימוש במונח "הגדה המערבית" ל-"יהודה ושומרון" אושרה היום (ראשון) בוועדת השרים לענייני חקיקה. ההצעה מבקשת להסדיר את הנוסח בחקיקה הישראלית כך שהשם ההיסטורי של האזור יוכר רשמית ויחליף מונחים שנחשבים בעיני המציעים כשגויים מבחינה היסטורית ולאומית.
"תיקון עיוות היסטורי"
לדברי רוטמן, השימוש במונח "הגדה המערבית" נטוע בתקופה של שלטון זר ומתעלם מהקשר ההיסטורי של העם היהודי לאזור. "החלפת המונח 'הגדה המערבית' ב-'יהודה ושומרון' תשקף את ההכרה של המחוקק בזכות ההיסטורית של העם היהודי על הארץ ותתקן עיוות היסטורי. אנחנו חייבים להימנע משימוש בשפה המשרתת את האויב ויוצרת נרטיב שקרי. לכן, המשמעות של השינוי הזה היא עצומה."
המהלך הישראלי עולה בקנה אחד עם מגמות דומות מעבר לים, כאשר סנטור טום קוטון וחברת הקונגרס קלאודיה טני פועלים לשינוי המונחים גם בזירה האמריקנית. רוטמן קרא למדינות נוספות לאמץ שינוי זה ולהכיר בזכות ההיסטורית של עם ישראל על חבלי הארץ: 'אני מברך את הסנטור טום קוטון וחברת הקונגרס קלאודיה טני אשר פעלו גם הם למען הדיוק ההיסטורי החשוב הזה בארה"ב, ובהזדמנות זו אני קורא למדינות אחרות לעשות כן. עם ישראל חי – ביהודה ושומרון".
יהודה ושומרון הם חלק בלתי נפרד ממולדתו ההיסטורית של העם היהודי. האירועים המכריעים ביותר בתולדותינו התרחשו באזורים אלה, שבהם קבעו אבותינו, נביאינו, חכמינו ומלכינו את בירתם וממלכתם. לעומת זאת, המונח "הגדה המערבית", שמקורו בתקופה של שלטון זר, משקף נקודת מבט קולוניאליסטית המתעלמת מהקשר ההיסטורי העמוק של העם היהודי לארצו.
הצעת חוק זו מבקשת להסדיר את השימוש במונח "יהודה ושומרון" בחקיקה הישראלית, במקום מונחים אחרים המתייחסים לאותו אזור גיאוגרפי. שינוי זה מתיישב עם המגמה הרחבה יותר של חיזוק הקשר של ישראל לאזור ושמירה על הזכויות ההיסטוריות של העם היהודי.
אישור ההצעה בוועדת השרים הוא רק השלב הראשון. ההצעה תידרש לעבור הליך חקיקה מלא בכנסת, וצפויה לעורר דיון ציבורי רחב.
בעיצומה של תקופה גורלית: טקס המשואות ה-77 יוקדש לאחדות
