בצל הדיון החסוי בוועדת חוץ וביטחון: תנועת רגבים דורשת הבהרות מהשר כ"ץ על היערכות המשטרה לאכיפת החוק
תנועת רגבים פנתה הבוקר (שלישי) לשר לביטחון לאומי, חיים כ"ץ, בדרישה לקבל מידע על אופן יישום החוק להפסקת פעילות אונר"א בישראל. הפנייה מגיעה לאחר דיון חסוי שנערך אתמול בוועדת חוץ וביטחון, בו עלו טענות על חוסר אכיפה בפועל של החוק שאושר ברוב מוחץ בכנסת.
חוק שעבר ברוב מוחץ – אך האכיפה מתעכבת?
בסוף אוקטובר האחרון אישרה הכנסת בקריאה שלישית את החוק האוסר כל פעילות של אונר"א בשטחה הריבוני של מדינת ישראל. החוק, שנכנס לתוקף בסוף ינואר, קובע במפורש כי סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים פלסטינים לא תוכל להפעיל משרדים, לספק שירותים או לקיים כל פעילות – במישרין או בעקיפין – בשטח ישראל.
אתמול (שני) נערך דיון ממושך וחסוי בוועדת חוץ וביטחון, בו השתתפו חברי כנסת ונציגי משרדי ממשלה. גורמים שנכחו בדיון ציינו כי בפועל אין יישום מלא של החוק וכי קיימת "גרירת רגליים" מצד הרשויות האמונות על האכיפה.
שאלות קשות לשר כ"ץ: איך נאכף החוק בפועל?
במכתב ששיגרה הבוקר תנועת רגבים לשר כ"ץ, היא דרשה הבהרות בנוגע להיערכות משרדו והמשטרה ליישום החוק, תוך הצגת מספר שאלות מרכזיות:
האם נערכה בדיקה במשרדי אונר"א ובמתקנים שהפעילה, כדי לוודא שהפעילות בהם הופסקה?
האם ניתנו הנחיות למנוע נסיעת רכבי אונר"א ברחבי ירושלים ובאזורים נוספים?
האם מתבצעות חקירות לאיתור פעילות עקיפה של הארגון?
האם בוצעו פעולות אחרות למימוש החוק בשטח?
ריבונות ישראל איננה פריבילגיה – אלא דרישה בסיסית
אברהם בנימין, מנהל אגף מדיניות בתנועת רגבים, הזהיר מפני ההשלכות של אי-אכיפת החוק: "שנים ארוכות שאנו מניפים דגל אדום בוהק אודות פעילותה המסוכנת והעוינת של סוכנות הפליטים אונר"א. הטבח המחריד השביעי לאוקטובר חשף וגילה לעולם את מעורבות עובדי אונר"א במעשי טבח, חטיפות וסיוע רצחני לטרור. המאבק לסגירת ארגון הטרור אונר"א- חמאס, אליו היו שותפים חברי כנסת הן מקואליציה והן אופוזיציה הוא צעד מתבקש ראשון וחשוב שהוכיח את יכולת העמידה מול לחצים בינלאומיים חסרי תקדים, על עקרונות מדינת ישראל וביטחונה. כעת, אנו עוקבים מקרוב כדי לוודא שהחוק אכן מיישם בפועל, בשטח. ריבונות ישראל וקיום חוקי הכנסת אינן פריבילגיה בעיר הבירה של מדינת ישראל, אלא דרישה בסיסית."
מה הלאה?
השאלה המרכזית שנותרת פתוחה היא האם אכן מתקיימת אכיפה אפקטיבית של החוק, או שמא מדובר בעוד חקיקה חסרת שיניים. בינתיים, תנועת רגבים מצפה לתשובות ברורות ממשרד לביטחון לאומי וממשטרת ישראל.
ביטוח לאומי מעדכן: עד 5165 שח יופקדו לעשרות אלפי ישראלים

צילום: אבי אוחיון