איך יתכן שלא הוגש נגד אף אחד מהמקרים המזעזעים של מקרי אלימות על רקע לאומני- בפירוש – כתב אישום שמכיר בכך? ניסיון להסתיר את המוטיב הלאומני זו סכנה כפולה לנשים נפגעות
למרבה הצער, קיימים מקרים בהם המדינה נוטה להמעיט בחשיבות המוטיב הלאומני בעבירות מין כלפי נשים. נטייה זו עלולה לנבוע מגורמים שונים, ביניהם:
חשש מהתסיסות פוליטיות: חשש מפני הגברת המתחים החברתיים והאתניים עלול להוביל את המדינה להמעיט בחשיבות המוטיב הלאומני. הם אינם מבינים את ההשפעה העמוקה של המוטיב הלאומני על חומרת הפגיעה ועל ההשלכות הנפשיות והחברתיות עבור הנפגעות.
לחץ פוליטי:
גורמים פוליטיים מפעילים לחץ על המדינה להימנע מהגשת כתבי אישום על רקע לאומני, מתוך חשש לפגיעה בתדמית המדינה או ביחסים בינלאומיים.
המעטה בחשיבות המוטיב הלאומני פוגע קשות בנשים נפגעות. הן לא רק סובלות מהטראומה של התקיפה עצמה, אלא גם נאלצות להתמודד עם תחושת חוסר צדק וחוסר הכרה בפגיעה הייחודית שעברו. יתרה מזאת, המעטה בחשיבות המוטיב הלאומני עלול להוביל להקלה בעונשם של הפוגעים, ובכך לתת להם לגיטימציה למעשיהם.
חשוב לזכור שעבירות מין על רקע לאומני הן טרגדיה נוראית המשפיעה קשות על נשים מכל הגזעים, הדתות והלאומים. נשים אלו לא רק סובלות מהטראומה של התקיפה עצמה, אלא גם מתמודדות עם השלכות גזעניות וטראומות נוספות הקשורות לזהותן.
חובתנו כחברה וכמערכת משפטית היא להגן על נשים אלו ולעשות כל שביכולתנו כדי למנוע פגיעות עתידיות. המעטה בחשיבות המוטיב הלאומני פוגע קשות בנשים נפגעות ומהווה מכשול משמעותי במאבק באלימות ובגזענות.
חייבים לפעול לשינוי: אלו המקרים ויש מי שמסתיר את זה
* ברכאת אבו עסא בן 22 מתל שבע א*נס אם ל – 3 מגדרה
* מחמוד טוויטל בן 22 ממזרח ירושלים א*נס נערה בגן הסוס בירושלים
* בן 17 ממזרח ירושלים תקף אישה בסביבת התחנה המרכזית בירושלים
* עומר עמאש, אברהים גובראן וחסאן גוברן תושבי ואדי ערה וג'סר א זרקא א*נסו בת 13 במלון נטוש בנתניה
* בדואים ניסו לחטוף נערה מקרית מלאכי
* מוחמד נמר בן 50 תושב צור באהר פגע בשתי מטופלות בביח שערי צדק בזמן שהיה אמור לשמור עליהן
* אעמר סעד בן 41 תושב פורדיס ביצע עבירות מין בחניכה במוסד לחינוך מיוחד בשרון
* צעיר בן 26 תושב בענה תקף תושבת נהריה בת 38
* אוסמה אעיד בן 38 מלוד סימם נערות ונער, הכניסם לאתר בניה בקרית גת ותקף אותם מינית
* תושב מזרח ירושלים ביצע עבירות מין בילדות בנות 4-6 בשירותים ציבוריים בגן שעשועים בירושלים
* מציל ערבי בבריכה במעלה אדומים, שוחח באופן מטריד ופוגעני עם ילדה
* תושב מזרח ירושלים התחזה לרופאה וגרם לנשים לשלוח לו פרטים, תמונות וסרטונים אינטימיים, בהמשך, איים על הקורבנות בהפצת החומרים שנשלחו אליו
* ופא דיאב תושב טמרא – הוגש נגדו כתב אישום על אינוס ומעשה מגונה שביצע במטופלת בבית חולים בחיפה
* תאמר אברהים מג'נין א*נס בת 14 בצימר של הוריה בצפון
* עודי זבאינה בן 25 מתרקומיא ביצע מעשה מגונה בקטינה בת 13 באשקלון
* תושב בענה בן 18 – הוגש נגדו כתב אישום בגין מעשים מגונים בתושבות כרמיאל
* סאלח אבו מוחמד עומרי בן 21 מהכפר סנדלה פגע באישה בת 50 ובשתי נערות בנחל הקיבוצים
הנתונים נאספו על ידי חברות ארגון זכויות הנשים "יהודית"
הרס חיים: עבירות מין על רקע לאומני משפיעות על נשים שנפגעו
ההשלכות של עבירות מין על רקע לאומני
פגיעה בבריאות הנפשית: נשים שנפגעו מעבירות מין על רקע לאומני סובלות לעתים קרובות מדיכאון, חרדה, פוסט טראומה (PTSD) והפרעות נפשיות אחרות. הן עלולות לחוות רגשות של אשמה, בושה, פחד וחוסר אמון.
פגיעה בבריאות הפיזית: נשים אלו עלולות לחוות גם פגיעות פיזיות קשות כתוצאה מהתקיפה. הן עלולות לסבול מכאבים כרוניים, זיהומים, פגיעות במערכת הרבייה ועוד.
פגיעה ביחסים אישיים: עבירות מין על רקע לאומני יכולות לפגוע קשות ביחסים של נשים עם בני משפחה, חברים ובני זוג. הן עלולות לחוות קשיים בבניית אמון, קבלת תמיכה וקיום קשרים בריאים.
פגיעה ברמה החברתית: נשים אלו עלולות לחוות נידוי חברתי, אפליה ואלימות כתוצאה מהזהות הלאומית שלהן. הן עלולות להרגיש מבודדות, חסרות תקווה וחסרות כוח.
פגיעה כלכלית: עבירות מין על רקע לאומני יכולות להוביל לקשיים כלכליים משמעותיים עבור נשים. הן עלולות לאבד את מקום עבודתן, להתקשות למצוא עבודה חדשה ולסבול מעוני.
