עימות פוליטי לגבי קיבוץ בארי ועל רקע נפילתו של אלחנן קלמנזון

אלחנן קלמנזון – נפל בקרב על הגנת הקיבוץ

בתמונה שצולמה ב-7 באוקטובר בשעה 08:00, נראים אלחנן קלמנזון ועילם מאור (עם הגב למצלמה) משוחחים דקות לפני שאלחנן נכנס לקיבוץ בארי ונפל בקרב על הגנתו. ליד אלחנן נמצא אחיינו, איתיאל קלמנזון.

קרדיט: משפחת קלמנזון

עילם מאור, חבר כיתת הכוננות של קיבוץ בארי, מגיב בחריפות להשוואה המקוממת של ערוץ 14, אשר ניסה לקטלג את הנרצחים והחטופים לפי עמדה פוליטית. מאור מדגיש כי אירועי ה-7 באוקטובר הם אסון לאומי המורכב מטרגדיות אישיות וקהילתיות רבות. לדבריו, מהחקירות עלה כי הכניסה לביתם בקיבוץ בארי סימלה עבור המחבלים פגיעה בהתיישבות (התנחלות לדבריהם) הגדולה והמרכזית ביותר ביישובי העוטף של האויב הציוני.

מאור מסביר כי ציר הגישה הנוח לבארי ממזרח למערב הוביל לכך שהמחבלים פשטו במאות לכיוון הקיבוץ מכמה כיוונים, עוד לפני השעה 07:00 בבוקר. בשעות הראשונות, הלחימה התבססה על כוח מצומצם בלבד של לוחמי כיתת הכוננות ומתנדבים מהיישוב. המחיר היה כבד ביותר – 101 נרצחים ו-11 חטופים שעדיין נמצאים בשבי, לצד 24 אנשי כוחות הביטחון שנפלו בבארי.

"המחבלים לא התעניינו בעמדות הפוליטיות של אנשי הקיבוץ," אומר מאור, "אלא יצאו למסע רצח מתועב הכולל פגיעה בילדים, זקנים, נשים וגברים." לדבריו, הלקח האישי שלו ושל מרבית אנשי בארי הוא ההבחנה בין הרוע האנושי שבא לפגוע בכולנו בישראל ללא הבחנה, לבין הטוב האנושי שיש ברחבי העם הזה, אשר עוטף ומנסה לסייע מאז האירוע.

אנשים מכל המגזרים והדעות שולחים אנשים אמיצים שמסכנים ואף מקריבים את חייהם עבור כולנו. מאור מציין את המאמץ של העם לתמוך ולהעמיד יחד עם הקהילה מחדש, תוך כדי שמפונים מהדרום והצפון מחזיקים ככל האפשר מסגרות משפחתיות עבור ילדיהם שיאפשרו שגרה ונורמליות. "זה נותן עוצמה ותקווה לעתיד שלנו כאן יחד במדינה הזו לאחר האסון שפקד את כולנו," הוא אומר.

לדבריו, ההכרה כי מחלוקות ודעות מנוגדות אינן מובילות לשנאה, אלא יכולות להתקיים בהושטת יד מחבקת, היא עוצמה. "על מנת לקיים אהבת אדם ואחדות בעם לא נדרשות סיסמאות או פתק בקלפי, אלא רצון להכיל ולהרגיש את כאבו של השני ולבחור במשותף."

מאור מצטט את דברי שלום חנוך, "אדם נשאר אדם, אל תקרא לי עם," אשר מבטאים את האמונה כי המכנה המשותף האוניברסלי שלנו כבני אדם חזק יותר מכל זהות לאומית או אתנית. "אני מאמין שאפשר לראות את האדם בעיקר איך שהוא מתנהג כעם. כחבר אחד במארג אנושי שדואג ורואה את תחושותיו וצרכיו של האחר איתו יחד," מוסיף מאור.

מנחם קלמנזון, אחיו של אלחנן ז"ל, מגיב על דבריו של עילם: "מדובר על נתונים שבינם לבין הסיבות לרצח ולטבח אין דבר וחצי דבר. השנאה הייתה עיוורת וכדאי מאוד שגם האהבה תדע להיות כזאת. אני מנסה ללמד על זה זכות ומתקשה מאוד."

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?